Brokkoli


A brokkoli bár igen gazdag a létfontosságú tápanyagokban, puffasztó, gázképző hatása miatt mégsem szerepelhet a bébik első ételei között. Egyesek 7-8 hónapos kortól már bevezethetőnek tartják ezt a zöldséget, mások azonban jóval óvatosabban 10 hónapos korig egyáltalán em ajánlják az ebből készült ételek fogyasztását. Bár valóban okozhat felfúvódást, de korántsem az egyéb káposztafélékhez hasonló mértékben. 10dkg főtt brokkoli 20-30 kcal, illetve 90-120 kJ energiát hordoz. Igen alacsony zsírtartalmú, rostokban gazdag étel. Ásványi anyagai közül kiemelendő magas kálium (kb 300 mg), a kalcium (kb 100 mg), magnézium, nátrium, a vas, a cink és a foszfortartalma.
Vgazdag C, B1-, B2-, B6-vitamin és E-vitamin forrás. A vitaminban is gazdag, de az főzéssel távozik.

Brokkolis bébiétel receptek

Köményes brokkolifőzelék burgonyával

Hozzávalók:
1 db kis burgonya, 2-3 db brokkolirózsa, kevés köménymag, 1 teáskanál olaj,
Elkészítés:
A brokkolirózsákat és a burgonyakockákat tedd fel főzni kb 10 percig. Ezután tedd hozzá a köményt. Párold őket addig, míg meg nem puhulnak a forró gőzben. Kevés főzőlével és 1 teáskanál olajjal pépesítsd.

Hirdetés

FIGYELEM!

Anyagaink tájékoztató és ismeretterjeszto jellegűek, így nem pótolhatják az orvossal, védőnővel, gyógyszerésszel vagy más egészségügyi szakemberrel való személyes konzultációt!

A természetes gyógymód is lehet veszélyes

Az édesanya általában a legjobbat akarja a gyermekének. Az ételek közül az egészségeset és főként a vegyszer, tartósítószer, és egyéb színezőanyagtól mentes ételeket kínálja szeme fényének. Ugyanez a helyzet a gyermek megbetegedése esetén, sokan közülünk szeretné megúszni...

Almát minden formában!

Az almában nem csupán az a jó hogy az egyik vitaminokban leggazdagabb gyümölcsünk, hanem az is, hogy már a baba első ételei között szerepelhet. Ismeretes a bölcs, régi mondás: "Naponta egy alma távol tartja az orvost." Nem véletlen, hiszen az alma bőven tartalmaz létfontosságú, és egészségmegőrző anyagokat mint pl A-, B-komplex, és a héjában..

Zöldséget, gyümölcsöt, de milyen formában?

Köztudott, hogy szinte minden gyümölcs és zöldség magas vitamin és ásványi anyag forrás, sok közülük magas rosttartalma miatt kitűnő emésztésjavító hatással is bír, így az egészséges táplálkozás alapfeltétele azok napi fogyasztása. Nem kérdés, hogy ez igaz ez a a babák táplálkozására is.

Nyári gyümölcsök téli babáknak

Mivel az anyatej mellett az igen tápláló és vitamindús gyümölcsök jelennek meg elsőként a baba étrendjében, érdemes előre gondolkodni és biztosítani, hogy mire eljön a tél, babánk akkor se nélkülözze a friss, zamatos csemegét. A megoldás igen egyszerű: a gyümölcsöket le lehet fagyasztani.