A cseresznye

Ez a gyönyörű, csillogó, piros golyócska nem csupán ízét, hanem küllemét tekintve is érthetően válik a baba kedvencévé már az első találkozáskor. A szülők pedig boldogan vehetik tudomásul, hogy gyermekük az egyik legegészségesebb csemegét veszi magához, hiszen a cseresznye igen jelentős kalciumtartalma miatt segíti a fogak és csontok fejlődését. A cseresznyének igen magas az ásványi anyag és nyomelem tartalma: gazdagon tartalmaz folsavat, foszfort, kalciumot, káliumot, nátriumot, kobaltot, és kiemelkedően sok vasat. Káliumtartalma jótékony hatásssal van az izomműködésre, a vérnyomásra. Bár nem jellemző az allergizáló hatás, mégis vastag héja miatt 8 hónap alatt nem ajánlatos babánkat cseresznyével kínálni. Ha mégsem tudunk ellenállni a kísértésnek, hogy kicsinyünk korábban is megismertessük ezzel a gyümölccsel, akkor héjától megfosztva, vagy igen alaposan turmixolva tegyük azt.

Cseresznyés bébiétel receptek

Ropogós-krémes cseresznye

Hozzávalók:

  • fél marék rizspehely
  • 2 marék cseresznye
  • fél hámozott banán
  • 1 evőkanál vaj
  • víz
Elkészítés:
A cseresznye szárát leszedjük, alaposan megmossuk és vízben főzzük kb 15 percig, az utolsó pár percben hozzáadjuk a zabpelyhet is. A megfőtt cseresznyéből eltávolítjuk a magokat, majd hozzáadjuk a vajat és a felszeletelt banánt, majd az egészet összeturmixoljuk.

Hirdetés

FIGYELEM!

Anyagaink tájékoztató és ismeretterjeszto jellegűek, így nem pótolhatják az orvossal, védőnővel, gyógyszerésszel vagy más egészségügyi szakemberrel való személyes konzultációt!

A természetes gyógymód is lehet veszélyes

Az édesanya általában a legjobbat akarja a gyermekének. Az ételek közül az egészségeset és főként a vegyszer, tartósítószer, és egyéb színezőanyagtól mentes ételeket kínálja szeme fényének. Ugyanez a helyzet a gyermek megbetegedése esetén, sokan közülünk szeretné megúszni...

Almát minden formában!

Az almában nem csupán az a jó hogy az egyik vitaminokban leggazdagabb gyümölcsünk, hanem az is, hogy már a baba első ételei között szerepelhet. Ismeretes a bölcs, régi mondás: "Naponta egy alma távol tartja az orvost." Nem véletlen, hiszen az alma bőven tartalmaz létfontosságú, és egészségmegőrző anyagokat mint pl A-, B-komplex, és a héjában..

Zöldséget, gyümölcsöt, de milyen formában?

Köztudott, hogy szinte minden gyümölcs és zöldség magas vitamin és ásványi anyag forrás, sok közülük magas rosttartalma miatt kitűnő emésztésjavító hatással is bír, így az egészséges táplálkozás alapfeltétele azok napi fogyasztása. Nem kérdés, hogy ez igaz ez a a babák táplálkozására is.

Nyári gyümölcsök téli babáknak

Mivel az anyatej mellett az igen tápláló és vitamindús gyümölcsök jelennek meg elsőként a baba étrendjében, érdemes előre gondolkodni és biztosítani, hogy mire eljön a tél, babánk akkor se nélkülözze a friss, zamatos csemegét. A megoldás igen egyszerű: a gyümölcsöket le lehet fagyasztani.