Karfiol

A karfiol tele van A, C vitaminnal, illetve Kalciummal. Karfiol elengedhetetlen kiegészítője a kiegyensúlyozott táplálkozásnak, de babáknál érdemes vigyázni, hiszen elősegíti a gázképződést. Ugyanúgy, mint a brokkoli, sajnos a karfiol sem a legjobb választás, ha a baba első ételeiről beszélünk. Leginkább 8-10 hónapos korban érdemes próbálkozni a karfiol bevezetésével.
Ha karfiolból babaételt készítünk főzés helyett a párolás javasolt, hiszen így sokkal több értékes tápanyag marad meg benne. Karfiol mikrosütőben főzni szintén nem ajánlatos.

Karfiolos bébiétel receptek

Karfiolos almás zukkinis különlegesség

Hozzávalók:
1 kis karfiol, 1 hámozott alma, 1 kis feldarabolt cukkini
Elkészítés:
Mosd meg a karfiolt hideg folyó vízben, majd távolítsd el a leveleit.
Kezdd el párolni gőz fölött.
Vedd a zukkinit és az almát, aprítsd fel őket, és add hozzá a karfiolhoz. Az karfiolnak kicsit több idő kell, mint az almának és a cukkininak, épp ezért tesszük később a pároló edénybe. Ha szükséges adj hozzá vizet a jobb állag elérése érdekében. Ez utóbbi lépés ritkán szükséges.

Hirdetés

FIGYELEM!

Anyagaink tájékoztató és ismeretterjeszto jellegűek, így nem pótolhatják az orvossal, védőnővel, gyógyszerésszel vagy más egészségügyi szakemberrel való személyes konzultációt!

A természetes gyógymód is lehet veszélyes

Az édesanya általában a legjobbat akarja a gyermekének. Az ételek közül az egészségeset és főként a vegyszer, tartósítószer, és egyéb színezőanyagtól mentes ételeket kínálja szeme fényének. Ugyanez a helyzet a gyermek megbetegedése esetén, sokan közülünk szeretné megúszni...

Almát minden formában!

Az almában nem csupán az a jó hogy az egyik vitaminokban leggazdagabb gyümölcsünk, hanem az is, hogy már a baba első ételei között szerepelhet. Ismeretes a bölcs, régi mondás: "Naponta egy alma távol tartja az orvost." Nem véletlen, hiszen az alma bőven tartalmaz létfontosságú, és egészségmegőrző anyagokat mint pl A-, B-komplex, és a héjában..

Zöldséget, gyümölcsöt, de milyen formában?

Köztudott, hogy szinte minden gyümölcs és zöldség magas vitamin és ásványi anyag forrás, sok közülük magas rosttartalma miatt kitűnő emésztésjavító hatással is bír, így az egészséges táplálkozás alapfeltétele azok napi fogyasztása. Nem kérdés, hogy ez igaz ez a a babák táplálkozására is.

Nyári gyümölcsök téli babáknak

Mivel az anyatej mellett az igen tápláló és vitamindús gyümölcsök jelennek meg elsőként a baba étrendjében, érdemes előre gondolkodni és biztosítani, hogy mire eljön a tél, babánk akkor se nélkülözze a friss, zamatos csemegét. A megoldás igen egyszerű: a gyümölcsöket le lehet fagyasztani.