Az őszibarack

Az őszibarack az egyik legismertebb és legkedveltebb, már a 4. hónaptól biztonsággal adható bébiétel. Nyári hónapokban nemcsak magas vitamintartalma miatt, hanem kitűnő szomjoltó (85-90%-a víz) hatásának köszönhetően is méltán vált a babák és mamák kedvencévé. Magas rosttartalma és a benne található pektin segíti emésztést, megakadályozza a székrekedést, ami idegen helyen, nyaraláskor segíthet. Ásványi anyagai közül kiemelkedő a káliumtartalma (200 mg), valamint sok magnézium és kálium található benne.

Őszibarackos bébiétel receptek

Őszibarackos alma

Elkészítés:
Egy db almát és egy db barackot hámozz meg, majd pürésítsd őket.

Őszibarack banánnal és rizzsel

Hozzávalók:
  • 1 banán
  • 1 őszibarack
  • 2 marék rizs
Elkészítés:
A rizst megfőzzük. Az őszibarackot és banánt meghámozzuk és villával elnyomkodjuk. Majd az egészet összeturmixoljuk.

Őszibarack pulykahússal

Hozzávalók:
  • 2 őszibarack
  • 2 marék rizs
  • 10 dkg pulykahús
  • 2 ek olaj
Elkészítés:
Az őszibarackot meghámozzuk, majd megpároljuk. A rizst enyhén sós vízben megfőzzük. A pulykahúst pici olajon megpirítjuk, majd felengedjük vízzel, és puhára főzzük. Amikor kész, az egészet összekeverük és turmixoljuk.

Hirdetés

FIGYELEM!

Anyagaink tájékoztató és ismeretterjeszto jellegűek, így nem pótolhatják az orvossal, védőnővel, gyógyszerésszel vagy más egészségügyi szakemberrel való személyes konzultációt!

A természetes gyógymód is lehet veszélyes

Az édesanya általában a legjobbat akarja a gyermekének. Az ételek közül az egészségeset és főként a vegyszer, tartósítószer, és egyéb színezőanyagtól mentes ételeket kínálja szeme fényének. Ugyanez a helyzet a gyermek megbetegedése esetén, sokan közülünk szeretné megúszni...

Almát minden formában!

Az almában nem csupán az a jó hogy az egyik vitaminokban leggazdagabb gyümölcsünk, hanem az is, hogy már a baba első ételei között szerepelhet. Ismeretes a bölcs, régi mondás: "Naponta egy alma távol tartja az orvost." Nem véletlen, hiszen az alma bőven tartalmaz létfontosságú, és egészségmegőrző anyagokat mint pl A-, B-komplex, és a héjában..

Zöldséget, gyümölcsöt, de milyen formában?

Köztudott, hogy szinte minden gyümölcs és zöldség magas vitamin és ásványi anyag forrás, sok közülük magas rosttartalma miatt kitűnő emésztésjavító hatással is bír, így az egészséges táplálkozás alapfeltétele azok napi fogyasztása. Nem kérdés, hogy ez igaz ez a a babák táplálkozására is.

Nyári gyümölcsök téli babáknak

Mivel az anyatej mellett az igen tápláló és vitamindús gyümölcsök jelennek meg elsőként a baba étrendjében, érdemes előre gondolkodni és biztosítani, hogy mire eljön a tél, babánk akkor se nélkülözze a friss, zamatos csemegét. A megoldás igen egyszerű: a gyümölcsöket le lehet fagyasztani.